Annorlunda upplevelse bland vilda djur

Annorlunda upplevelse bland vilda djur

Syftet med dagens resor tycks vara upplevelser utöver det vanliga. Exotiska stränder, ovanliga städer och tidigare oupptäckta platser står högt på listan för många men för den som är sugen på ett riktigt färgsprakande äventyr kan en safariresa vara helt rätt.

Med vackra och ståtliga djur på nära men ändå behörigt avstånd får man garanterat uppleva något annorlunda som man förmodligen sent kommer att glömma. Dessutom är det inte bara djuren som bjuder på en annorlunda upplevelse utan även omgivningarna, gemenskapen, maten och allt annat man kommer vara med om.

Varför safariresa?

Att åka på en safariresa innebär minst sagt ett miljöombyte på mer än ett sätt. Förutom att man befinner sig nära djur så som elefanter, giraffer, zebror och mycket mer så bor man också i en miljö utöver det vanliga. Med savannen som närmsta granne kan man beroende på restyp och arrangör ofta välja mellan att bo i till exempel en egen bungalow eller på en camp tillsammans med andra. Man får uppleva en härlig gemenskap med andra safariresenärer och även när det kommer till mat och smakupplevelser är chansen stor att man får prova på något nytt. Kanske är dom färska frukterna som serveras till frukosten plockade alldeles runt husknuten. Mycket av det som serveras är lokalt, både vad gäller mat och dryck.

Resans mål

Man åker givetvis på en safariresa för att komma nära dom vilda djuren och för att få se dom på riktigt nära håll men det finns också en trevlig helhet med den här typen av resor. Just en safariresa köps ofta som paket där både resa, boende och upplevelser ingår och man får som tidigare nämnt uppleva nya saker inom dom flesta områden, alltifrån boende till mat.

Väl ute på safari tar man sig fram både till fots och i bilar och chansen att stöta på flera olika djurarter är stor. Kanske kommer några nyfikna apor titta fram längs vägen eller så får man se ett riktigt lejonvrål bara några meter bort, samtidigt som en elefanthjord vandrar förbi i horisonten. Sydafrika är ett land med minst sagt djurrika områden och man kommer kunna checka av en mängd olika arter på sin lista. Åker man på safariresa ska man se till att ha en bra kamera med sig så att man föreviga ögonblicken som man kanske bara upplever en gång i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *