En guide om kreditkort (Att tänka på för att välja rätt)

Genom att läsa en guide om kreditkort innan du bestämmer dig för vilket kort du ska välja, finns potential att spara mycket pengar. I den här texten tar vi upp ett antal punkter som är viktiga att tänka på innan du bestämmer dig.

Viktiga punkter att jämföra

Det finns en uppsjö av tjänster på nätet som jämför räntor för olika kreditkort. Att använda sådana tjänster är en god idé – och jämförelsen blir än mer effektiv om man vet vad man ska jämföra, och vad begreppen betyder. I en guide om kreditkort kan du stöta på begrepp som:

 • Kreditränta
  Kreditränta innebär den ränta du betalar för en kredit som du utnyttjat. Krediträntan är en avgörande faktor att jämföra – men det finns även andra avgifter som är bra att titta på. Räntekostnaderna betalas för kortkrediten per år. Tänk på att det går att dra av nästan en tredjedel av kostnaderna när du ska deklarera.
 • Effektiv ränta
  Effektiv ränta är kanske den mest talande punkten att jämföra, eftersom den innefattar både ränta samt avgifter och andra kostnader i samband med lån. Effektiv ränta inkluderar alltså allt – summan av avgifter, räntor och eventuellt andra kostnader för kortet.
 • Kreditgränsen
  Kreditgränsen kan variera ganska kraftigt mellan olika långivare. En del kort kan ha en gräns på omkring 50 000, medan andra kan ha det mångdubbla. Bra att tänka på är att kreditgränsen väljs när du ansöker om kortet. Om du söker om en kreditgräns som långivaren inte vill godkänna, kommer de istället att ge ett kreditkort med högsta möjliga gräns som de kan ge godkännande för.
 • Avi- och faktureringsavgifter
  Avi- och faktureringsavgifter kan utgöra en ganska stor del av kostnaden för ett kreditkort. Det är inte alla kortutgivare som har en faktureringsavgift – men när den väl finns, är det inte ovanligt att den ligger på upp till 49 kronor. Läser du en guide om kreditkort är det sannolikt att detta tas upp.
 • Intresse och erbjudanden
  Är du mest intresserad av cashback på drivmedel? Eller flygresor? Välj det kort som matchar dina intressen.

Läs inte bara en guide om kreditkort

Istället för att bara läsa en guide om kreditkort, kan du ta del av de stora mängder information som finns på nätet. Ofta hittar du mycket att läsa på webbplatser som jämför kreditkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *