Företagslarm eller inte? Fördelar och nackdelar

Att skydda företagets lokaler och tillhörigheter med hjälp av ett larm är mestadels en bra idé. Det finns alltså många fördelar med att låta installera ett företagslarm – dels för att risken för inbrott faktiskt minskar och dels för att det ger en ökad trygghet. Nedan finns mer att läsa kring vilka fördelar och nackdelar som finns med ett företagslarm.

Fördelar

Ett företagslarm, likt vilket annat larm som helst, för mycket bra med sig. Här finner du några av dom klara fördelarna som finns:

  • Minskad risk för inbrott – Statistiken visar att larmade butikslokaler, lager, kontor och andra typer av platser löper betydligt mindre risk att utsättas för inbrott, jämfört med dom som är står utan larm. Installationen betyder alltså mer eller mindre att inbrottsrisken minskar avsevärt direkt.
  • Snabb hjälp – Skulle inbrottstjuven mot förmodan välja att genomföra inbrottet trots larmet kommer den som ansvarar för det snabbt veta att något inte står rätt till. Är larmet kopplat till larmcentral skickas väktare med en gång. Hanterar man själv sitt företagslarm kan man snabbt ringa 112. Utan larm finns en stor risk att det utförda brottet inte upptäckt förens morgonen efter – då gärningsmannen är långt borta.
  • Billigare försäkring – En annan fördel med att installera ett företagslarm är att försäkringsbolaget ofta sänker sina premier en aning som följd. Detta är förr platsen blir säkrare och köper mindre risk att bli utsatt för brott.
  • Ökad trygghet – att låsa för dagen och sedan gå hem, utan att behöva oroa sig för om något kommer hända under natten ger en behaglig trygghet, vare sig man driver ett stort eller litet företag. Många upplever en ökad trygghet i och med att ett företagslarm har installerats.

Nackdelar

Egentligen finns bara en nackdel med att skaffa ett företagslarm och det är att det blir en extra kostnad. Både installation och eventuellt abonnemang kommer givetvis att kosta en slant men sett till vad det däremot bidrar med är den en billig investering som många tycker är värd att göra. Om dessutom försäkringarna bli billigare kan det knappt räknas som en stor nackdel.

För att hitta rätt företagslarm är det enklaste sättet att kontakta några av dom leverantörer som finns för att fråga vilka lösningar dom erbjuder. Många kan skräddarsy en lösning som passar vilket är bra för många – till exempel genom att lägga till kameror, brandlarm och andra viktiga funktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *