Hur tar man reda på guldpris?

Ärvda smycken, gammalt tandguld eller annat guld som bara blir liggandes kan vara en bra källa till att få in en extra slant på kontot. Detta framförallt i tider av högt guldpris.

Har man guld som man skulle kunna tänka sig att sälja kan man alltså tjäna relativt bra på det – men dom flesta skulle säkerligen vilja ta reda på hur mycket innan mormors gamla örhängen skickas i väg. Att ta reda på guldpris är dock väldigt enkelt – en enkel sökning på nätet är egentligen allt som behövs.

Ta reda på guldpris hos ”guldköpare”

Innan man gör slag i saken och säljer sitt guld kan det vara värt att ta reda på aktuellt guldpris. Ett enkelt sätt att göra det är att leta upp någon, eller helst några, som köper guld för att se vilket pris dom erbjuder. Det finns flera ”guldköpare” på nätet, där man då kan se aktuellt guldpris direkt på hemsidan.

Anledningen till att det kan vara bra att kolla hos flera är för att priset kan skilja sig, Vissa betalar mer och andra mindre och även om dom allra flesta väljer den som betalar mest kan det även vara värt att läsa om mer om dom olika företagen också.

Guldmarknaden

Förutom att kolla guldpris hos aktörer som köper guld kan man även spana in guldmarknaden. Precis som att man kan följa utvecklingen för aktier, fonder och liknande kan man även göra det med guld. På en sådan sida kan man dessutom jämföra guldpris mot pris på andra råvaror, så som:

  • Silver
  • Koppar
  • Olja

Man kan se guldprisets upp-, och nedgångar under flera år – och därmed kan det också vara enklare att avgöra om det är läge att sälja eller om det kanske är bättre att vänta ett tag för att se vad som händer. Värt att veta är dock att guld nästan alltid haft ett relativt stabilt läge men självklart kan både toppar och dalar förekomma.

Hur gör man för att sälja?

Tycker man att aktuellt guldpris känns bra och bestämmer sig för att sälja är det väldigt enkelt. Ett sätt är att välja någon av dom många som finns på nätet – där man då vanligen skickar sitt guld i försäkrade brev, vilket sedan värderas. Som säljare får man tacka ja eller nej – och tackar man ja till det som erbjuds betalas pengarna ut till ens bankkonto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *