Sälja saker för att utöka klasskassan? Tänk på det här

Det finns många sätt att få in en extra slant till klasskassan. Ofta ska pengarna gå till en kommande klassresa och ett bra sätt att få in en ganska rejäl summa är att sälja produkter åt olika företag. Innan man väljer en produkt och ett företag finns dock flera saker som är bra att fundera och ta reda på, till exempel hur mycket man faktiskt kommer att tjäna.

Många företag i branschen

Detta är en bransch som växt enormt dom senaste åren. Kakor, karameller, kläder och kryddiga korvar är några av dom produkter som funnits sedan många år tillbaka. Idag finns dock betydligt mer än så och företagen blir allt fler. Kirrat och klart är ett av dom företag som valt att tänka lite utanför boxen och har valt ljus som sin produkt, tillsammans med många andra nytänkare med spännande produkter.

Vad är lättsålt?

Innan man bestämmer sig bör man också tillsammans fundera över vad man tror är lättsålt. Alla ska ha goda förutsättningar att sälja ett visst antal produkter och väljer man något väldigt unikt kanske det är svårt. Kakor och karameller är ett exempel på sådant som alltid är populärt, kanske allra helst om man väljer att påbörja försäljningen innan jul. Å andra sidan är ljus, som Kirrat och klart erbjuder, något som dom flesta förbrukar året runt.

Det gäller alltså att man väger produkternas för- och nackdelar mot varandra för att komma fram till vad som kan tänkas passa bäst.

Hur mycket tjänar man?

En av dom viktigaste sakerna att ta reda på innan man börjar sälja produkter för ett företags räkning är hur mycket man kommer få in till klasskassan i slutändan. I regel får man en viss procent i förtjänst av allt man sålt och det kan variera alltifrån 30–50%. Ju högre procent desto mer pengar kommer man få in så här är det minst sagt en fördel att kolla runt lite.

Övriga saker

Förutom ovanstående punkter finns det även andra saker att titta på, till exempel om företaget erbjuder fri frakt och fria returer av sådant som inte blivit sålt. Man kan även välja att kolla på hur företaget arbetar om det känns viktigt. Kirrat och klart är ett exempel på företag i branschen som arbetar hårt med att stödja viktiga organisationer så som BRIS. Så här gör ni för att tjäna pengar till laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *