En hög lön som sjuksköterska är bra men inte allt

Vi har full förståelse för att din lön som sjuksköterska ligger dig varmt om hjärtat. Du vill ha bra betalt för det tuffa arbete och hårda slit som du lägger ner inom vården. Men faktum är att lönen inte är allt – det finns även andra typer av fördelar som du skulle kunna dra nytta av. Genom att samarbeta med ett bemanningsföretag och låta dig hyras ut till vårdgivare kan en helt ny värld av möjligheter öppna upp sig för dig. Läs mer om dessa här!

Få fler fördelar än enbart lön som sjuksköterska via bemanning

Som vi redan har avslöjat är en hög lön som sjuksköterska naturligtvis bra att ha, men lönen är faktiskt inte allt. Till de övriga fördelar som det för med sig att bli uthyrd till vårdgivare via ett bemanningsföretag hör nämligen att du:

  • Får chansen att jobba i flera olika miljöer för diverse uppdragsgivare. Många av de sjuksyrror som väljer att jobba via bemanning används för att täcka upp tillfälliga luckor i vårdgivarens bemanning. Detta innebär en stor möjlighet för dig som uppdragstagare – du kan nämligen få chansen att jobba i flera olika miljöer för diverse uppdragsgivare. Till exempel kan du förmodligen hitta uppdrag i såväl städer som på landsbygden. Därmed kan du tillskansa dig en bredare livs- och arbetslivserfarenhet genom att prova på att jobba på detta vis!
  • Får bra betalt för det arbete som du lägger ner. Bemanningsföretagen betalar generellt sett sina sjuksköterskor mer i lön än vad regionerna gör. Du har också möjlighet att tjäna lite extra pengar vid sidan av din ordinarie anställning. Detta kan du göra genom att vara anställd av landstinget som ordinarie tjänst men samtidigt ta på dig ytterligare uppdrag via ett bemanningsföretag. Genom att extraknäcka kan du bland annat beta av din studieskuld eller andra lån!
  • Kan samla på dig värdefulla erfarenheter. En annan möjlighet med detta upplägg som är svår att värdesätta i kronor och ören är möjligheten att samla på sig värdefulla erfarenheter. Dessa kan vara nog så värdefulla i det långa loppet som din lön som sjuksköterska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *