Ta reda på vilken nivå mäklararvoden för villor ligger på

Efter att du har pratat med ett antal olika fastighetsmäklare har du förmodligen en bra uppfattning om på vilken nivå mäklararvoden för villor för närvarande ligger. Du kan såklart jämföra de avgifter som olika aktörer debiterar och välja en lite billigare aktör, om du så vill. För sanningen är nämligen att arvodena varierar ganska kraftigt mellan olika mäklare och mäklarhus.

Därför är det alltid värt att göra en sådan jämförelse, så jämför och hitta mäklare med rimliga arvoden för all del. Men för att jämföra dessa kostnader behöver du samtidigt vara noga med att använda rätt jämförelsetal. Du vill ju trots allt jämföra äpplen med äpplen och inte jämföra ett arvode med någonting helt annat!

Jämför och hitta mäklare på följande sätt

Ett av de bästa råden som vi kan ge bostadssäljare är: jämför och hitta mäklare som är skickliga men samtidigt debiterar rimliga arvoden. Hur ska du då gå tillväga för att göra detta, kanske du undrar? En bra utgångspunkt för en sådan jämförelse är att ställa dig själv följande frågor:

  • Vilket procentuellt mäklararvode debiterar de olika aktörerna?
  • Används en arvodestrappa eller någon annan modell där arvodet ökar i takt med att ett högre slutpris uppnås?
  • Vad får du egentligen för det arvode som du betalar? Tillkommer några övriga avgifter för till exempel visningar, broschyrer, marknadsföring eller liknande?
  • När ska du betala arvodet till mäklaren? Finns det en möjlighet att du behöver betala en mindre procentuell andel redan under själva försäljningsprocessen? Ta också reda på huruvida du slipper betala mäklaren något arvode om bostadsaffären går i stöpet.

Jämför mäklare med rimliga mäklararvoden för villor

Har du svårt att hitta den rätta mäklaren för just din bostadsaffär? Om det är en vilja som du har tänkt sälja gör du bäst i att hitta fastighetsmäklare med rimliga mäklararvoden för villor. Du kan också jämföra arvodena för denna bostadstyp mellan olika aktörer. På så vis kan du enklare välja den aktör som bäst motsvarar ditt unika behov.

Dessutom bör du bestämma dig för huruvida du vill betala din mäklare ett fast arvode eller ett procentuellt mäklararvode. Det förstnämnda är ofta att föredra om du förväntar dig att slutpriset kan sticka iväg ganska rejält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *