Jämför försäkring

Att vara försäkrad kan ibland kännas som att man kastar pengar i sjön, tills den dagen då man råkar vara med om en olycka eller få någonting stulet. Då kommer man vara otroligt lättad över att man en gång tog det kloka beslutet att teckna sin försäkring. Innan man tecknar så är det en god idé att först jämföra försäkring, det vill säga olika försäkringsbolag och deras erbjudanden. Det finns en mängd olika försäkringar att välja mellan, vilka alla är anpassade för just sitt specifika ändamål. Det finns till exempel reseförsäkringar som skyddar en när man är ute på resande fot och någonting skulle bli beslutet, ens bagage försvinner under flygresan eller man blir magsjuk på hotellet. Det finns också hemförsäkringar som skyddar en vid en eventuell brand eller inbrott samt om man skulle behöva rättsligt skydd. Andra försäkringar kan man teckna för att skydda sin bil och annan dyr egendom.

Om man behöver byta försäkring

Om man har bestämt sig för att byta försäkring till ett annat företag så måste man först kontrollera vilken dag den gamla försäkringen slutar att gälla. Det gör man för att säkerställa så att det inte uppstår ett glapp mellan försäkringarna där man går oförsäkrad. Om någonting skulle hända under tidsglappet så skulle man inte ha något skydd om man råkade ut för en olycka. När man vill byta försäkring så kan man också jämföra olika försäkringar först. Många typer av försäkringar gäller vanligtvis i ett år och om man inte säger upp dem så förnyas de automatiskt. Det är helt enkelt smartast att alltid hålla sig uppdaterad med sina försäkringar och deras avtalstid och i vissa fall också uppsägningstider.

Att tänka på när man jämför försäkring

Man jämför olika försäkringar för att vara säker på att man hittar den försäkring vars villkor passar en bäst och täcker upp alla de behov som man har. Ibland kan det vara lämpligare att istället samla alla sina olika försäkringar hos ett och samma företag, eftersom att man då ofta blir erbjuden en slags mängdrabatt. Det blir också lättare att hålla koll på sina försäkringar. När man jämför försäkring bör man främst titta på följande faktorer:

  • Månadsavgift
  • Vilka skydd som ingår
  • Hur hög självrisken är
  • Bindningstid och uppsägningstid
  • Kontrollera hur nöjda försäkringsföretagens kunder är via Svenskt kvalitetsindex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *