Så fungerar Företagsfinanser

Företagsfinanser är en webbplats som hjälper företag att ”hitta rätt långivare”. Detta bland annat utifrån önskat belopp, krav på låntagaren samt vilken säkerhet som krävs. Webbplatsen kan därmed användas av företagare som vill jämföra olika finansieringslösningar och långivare.

Jämför företagslån

Via en tabell, en bit ner på hemsidan, presenteras åtta olika långivare inom företagslån. Det dessa har gemensamt är att de erbjuder lån utan säkerhet. Det behövs alltså inte någon fastighet eller inventarier, som kan sättas i pant, för att lånet ska kunna tecknas. Samtliga har även en digital och enkel låneprocess vilket betyder att lånet ansöks via hemsidan på ett par minuter.

Däremot visar tabellen att finns flera skillnader mellan dessa lån.

 • Lån eller låneförmedlare
  En långivare ger företagslån medan en låneförmedlare jämför företagslån från flera olika aktörer. Att använda låneförmedlare är alltså smidigt då svar kan ges från flera aktörer även om bara en ansökan skickas in. Ett sätt att snabbt jämföra avgifter och vilka som är villiga att ge lån.

 • Minsta och högsta belopp
  Minsta beloppet bland långivarna är 1000 kr och högsta 2 000 000 kr. Detta är en punkt som varierar kraftigt då vissa långivare enbart lånar ut 300 000 kr.
  Företagsfinanser har i tabellen lyft upp några av de viktigaste punkterna men det finns även annat som skiljer företagen åt. Som exempelvis:

 • Kreditupplysning
  Det vanligaste är att UC används men det finns även de som använder Bisnode eller annat kreditupplysningsföretag.

 • Borgen
  Vad ställs det för krav på personlig borgen för att lånet ska kunna tecknas? Behövs det alltid eller enbart när lånesumman är högre? Behövs det en eller flera personer som går i personlig borgen?

Företagsfinanser – Visar vägar till finansiering

Är lån alltid bästa vägen för företag som behöver finansiering? Nej, det finns ett flertal olika ekonomiska lösningar gällande lån och krediter. Detta vill Företagsfinanser belysa i en text redan på dess startsida.

 • Factoring
  Genom att sälja företagets fakturor skapas en förbättrad likviditet vilket kan vara en lösning för att slippa teckna lån. Är det däremot större investeringar är lån bättre alternativ.

 • Kontokredit
  Även kontokredit är ett flexibelt alternativ om det är likviditetsbrist som är problemet. Kontokrediten fungerar som krediten på ett kreditkort – betala bara för den del av krediten som utnyttjas.

Läs mer på Företagsfinanser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *