Jämföra kreditkort

Det finns en mängd av olika kreditkort att välja emellan som alla har olika villkor och förmåner. Det här gör att det kanske inte alltid är så lätt att bestämma sig för vilket kreditkort som är allra bäst. I den här texten berättar vi därför vad du borde tänka på när du väljer och jämför kreditkort.

Innan du skaffar ett kreditkort

Hur hög är räntan för krediten? Det här är såklart en mycket viktig fråga eftersom många kunder trots allt är ute efter det allra billigaste alternativet när de ska välja kreditkort. Men du borde inte bara fokusera på räntan, utan även titta på vilka förmåner och andra avgifter kortet har. Har kortet några fasta avgifter, till exempel en årsavgift? Kolla i sådana fall hur hög den är.

Ingår någon räntefri kredit? Det finns kreditbolag som erbjuder räntefria krediter på 30, 45 och till och med 60 dagar. Det är naturligtvis ett stort plus, inte minst om du alltid täcker upp din kredit inom dessa dagar. En annan fråga du borde ställa dig är hur stor kredit kan du få? Du bör fundera på hur stor kredit du vill ha tillgång till och sedan kolla vilka kreditbolag och banker som kan ge dig det. Dock är det din betalningsförmåga som påverkar hur mycket du kan få i kredit och bedömningen kan skilja sig åt mellan de olika kreditgivarna. Det bästa är helt enkelt att testa sig fram och kanske försöka förbättra återbetalningsförmågan om det skulle behövas. Är kreditkortet belagt med en uttagsavgift? Många kreditbolag tar en avgift för utlandsuttag men långt ifrån alla. Får du ett valutapåslag när du betalar med ditt kort och/eller tar ut pengar utomlands? Det finns kreditkort som belastar dig med ett valutapåslag på mellan 1 – 3 % på alla dina inköp och/eller uttag när du befinner dig utanför Sverige. Om du ofta reser utomlands bör du såklart undvika sådana kort.

Fördelar med kreditkort

Du borde också titta på om du får fördelar med kreditkortet. Det kan till exempel vara en reseförsäkring som ingår och ger ersättning för bland annat förseningar, avbokningar, inställda flyg och förlorat bagage. Reser du mycket kan ett kreditkort med reseförsäkring som ingår vara en trygghet och underlätta ditt resande. Du borde också titta på vilka andra fördelar som ingår i kortet. Vissa kreditkort kan nämligen ge dig rabatter i utvalda butiker och de kan även ge dig poäng för varje köp du gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *