Om låneförmedlare

Det blir vanligare och vanligare att privatpersoner och företag använder sig av låneförmedlare när de vill låna pengar. Hur går det till och vilka fördelar finns? Vi visar med ett tydligt exempel:

Anna vill låna 25 000 kr för att kunna köpa en ny bil. Detta eftersom hon fått jobb i en annan stad och därmed behöver kunna ta sig fram och tillbaka till jobbet. Hon söker upp en låneförmedlare på nätet och genomför låneansökan online. Första steget är att hon anger att hon vill låna 25 000 kr och sedan under hur lång tid hon vill betala tillbaka denna summa. Återbetalningstiden är helt avgörande för vilken månadskostnaden blir och hon provar med några olika återbetalningstider för att hitta en ungefärligt passande nivå. Den månadskostnad som anges på hemsidan är däremot bara ett exempel. När Anna har skickat in ansökan tar låneförmedlaren en kreditupplysning. Därefter komma alla banker som Annas profil passar in på få lämna ett låneförslag. Inom ett dygn har hon sedan förslag från flera olika banker som är villiga att låna henne 25 000 kr. De större låneförmedlarna samarbetar med över 30 banker så chansen är stor att Anna får svar från relativt många och därmed kan ställa de olika alternativen mot varandra.

Låna 25000

I låneförslagen framgår det även vad det skulle kosta att låna denna summa per månad. Anna är nöjd med räntenivån men anser ändå att månadskostnaden blev för hög. Hon kontaktar då låneförmedlaren som i sin tur tar fram förslag från bankerna på en ny återbetalningstid. När Anna är nöjd signerar hon låneavtalet till den bank hon valt att låna från. Inom 1 – 3 bankdagar sitter det sedan 25 000 kr på hennes konto. En månad senare kommer första avin från banken på amortering och ränta.

Flera fördelar

Att låna 25 000 kr via låneförmedlare har alltså flera fördelar mot att kontakta varje enskild bank. Det handlar framförallt om smidigheten då man kan få förslag från många banker snabbt bara genom att göra en ansökan. Dessutom kommer bara en kreditupplysning ske vilket är positivt eftersom för många kreditupplysningar försämrar en persons kreditvärdighet. Att låna pengar denna väg har aldrig några förpliktelser. Det går alltså att göra en jämförelse och se vad det skulle kosta att låna 25000 kr utan att man för den skull behöver teckna lånet hos någon av de banker som jämförs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *