Ränta för billån

Att köpa bil är för många en stor investering som, finansiellt sett, också är en negativ affär. Det är sällan man kan se en värdeökning i bilen över tid varför lånebilden blir viktig att förhålla sig till. Om man får ett bra billån med låg ränta, kan värdeminskningen ses som en kostnad för att ha bil. Om räntan däremot är för hög, sjunker det totala värdet snabbare. Om man väljer att ta billån hos en bilförsäljare kan man ofta få bra villkor som känns rimliga i förhållande till bilen. Samtidigt kan man ofta handla till klart lägre pris om man köper privat. Det är en fråga om trygghet och förtroende som var och en får avgöra fritt. Nackdelen med att köpa bil privat är att man sällan kan få vanliga billån. Istället rör det sig om lån utan säkerhet vilket i allmänhet innebär en högre kostnad.

Väljer man att använda sig av myloan.se för att jämföra billån kan man hitta en rad förslag man kanske inte kände till från tidigare erfarenheter. I nuläget samarbetar de med 22 långivare vilka snabbt kan avgöra vad för villkor de kan erbjuda. För dessa lån krävs heller inte någon kontantinsats vilket ofta är fallet vid finansiering via bilföretag.

 

Färre utdrag

Det finns åtskilliga risker med att höra av sig till allt för många banker och finansieringsbolag. Var och ett av dessa kommer troligtvis att vilja göra en sedvanlig kreditprövning. Dessa finns sedan synliga för övriga långivare. Av tradition är det en varningssignal om en kund har allt för många förfrågningar på sig. Det kan dels indikera att personen har svårt att få lån hos andra, samtidigt som det kan innebära en risk för parallella avtal som ännu inte blivit aktuella i skrift. Vid jämförelse av billån genom myloan.se tas bara en kreditprövning vilken sedan alla långivare kan studera. På så vis slipper du att få 22 utdrag under en kort period.

Att köpa bil är roligt och någonting som många förbereder sig för under lång tid. Det finns en rad parametrar att väga in i valet av bil och man kan drömma sig bort ganska snabbt. Viktigt att komma ihåg är att billån är en del av samtliga kostnader. Skatt, försäkring, drift och däckbyte är andra kostnader som tillkommer. Var därför noga vid ansökan om du känner att det är på gränsen till vad ni hanterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *