Saker att hålla koll på för att hitta bästa kreditkortet

Då man bestämt sig för att skaffa ett kreditkort kan det vara svårt att veta hur man hittar rätt. Det finns många olika företag på marknaden som alla försöker sälja in sitt kort som det bästa alternativet. För att hitta det bästa kreditkortet finns vissa saker som kan vara bra att ha i bakhuvudet då man jämför olika aktörer. De tre främsta sakerna man bör hålla koll på är:

  • Räntan och kredittiden
  • Bonusprogram
  • Reseförsäkring
  • Årsavgift
  • Service

Bästa kreditkortet har låg ränta och lång kredittid

Det absolut bästa vore självklart om ens kreditkort hade en riktigt låg ränta och en obegränsad kredittid. Detta är dock sällan fallet och därför behöver man försöka hitta ett kort som erbjuder så låg ränta som möjligt. Ofta är det genom en låg ränta man kan lyckas hålla priserna nere även då man råkat passera datumet för den räntefria krediten. Kredittiden är den tid man har på sig att betala krediten och denna kan variera kraftigt mellan olika banker och kreditkortsföretag. Om kredittiden är lång kan man planera sin ekonomi bättre och därför är detta självklart att föredra.

Håll koll på bonusar

Många fastnar i jämförande av räntan och kredittiden men glömmer att många företag också har bonusprogram. Detta innebär att man som innehavare av ett visst kreditkort kan få tillgång till en mängd produkter och tjänster gratis eller till ett förmånligt pris. Vilken typ av bonusar och rabatter som finns för kreditkort varierar beroende på det specifika kortet och därför bör man välja ett bonusprogram som intresserar en.

Kreditkort med reseförsäkring – riktigt praktiskt när det behövs

En sista sak att hålla koll på är att många kreditkort erbjuder reseförsäkringar, vilket kan göra livet enklare för den som reser mycket. Det betyder att om man köpt en resa med det specifika kortet så är man försäkrad om något oväntat skulle inträffa. Detta kan i praktiken innebära att man får pengar att handla för om ett flyg blir försenat, eller att man får pengarna tillbaka om flyg blir inställda eller om man möter andra problem under sin resa. Reseförsäkring är därför något man bör ta med i beaktandet då man letar efter det bästa kreditkortet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *