SAVR fonder kapar kostnaderna för populära aktiefonder

Fondavgifterna är allt som oftast på tapeten inom finansbranschen. Den gängse uppfattningen är att ju lägre sådana avgifter desto bättre. Samtidigt finns det vissa experter som hävdar att det inte alls är de billigaste fonderna som är de bästa. Men det finns också en gyllene medelväg – SAVR fonder låter dig spara i alla möjliga slags aktiefonder men till ett lägre pris.

Därmed behöver du inte längre välja mellan billiga men tråkiga indexfonder eller spännande men dyra aktivt förvaltade fonder. Via den plattform som denna aktör tillhandahåller kan du bland annat spara i följande fonder till en lite lägre avgift än hos andra aktörer:

  • TIN Ny Teknik
  • Enter Småbolagsfond
  • Spiltan Fonder Aktiefond Stabil
  • Spiltan Fonder Aktiefond Investmentbolag
  • Swedbank Robur Ny Teknik
  • Länsförsäkringar Fastighetsfond
  • AMF Fonder Aktiefond Småbolag
  • SEB Sverigefond Småbolag C/R.

Därför bör du välja SAVR fonder framför andra alternativ för fondsparande

Den eviga diskussionen i branschen är huruvida aktivt eller passivt förvaltade fonder är det bästa alternativet för sparare. Vissa investerare menar att fundamental analys i grund och botten inte tillför särskilt mycket värde och att passivt förvaltade fonder gör ett minst lika bra jobb som de aktivt förvaltade motsvarigheterna. Det finns också en hel del forskning som tyder på att indexfonder kan vara det bästa alternativet för de allra flesta småsparare. Dessa är trots allt betydligt billigare än de fonder som förvaltas aktivt och fondavgiften har en stor betydelse för den långsiktiga avkastningen.

Samtidigt menar andra experter och investerare istället att passiva fonder är det bättre valet. Detta då dessa aktiefonder tenderar att prestera bättre än indexfonder över tid. Åtminstone är så fallet med de lite bättre fonderna som förvaltas aktivt – de sämre drar ner snittet ganska markant. Så även om du kan spara lite pengar på fondavgiften genom att välja en indexfond kan detta alternativ också ha vissa nackdelar. Till exempel kan inte dessa fonder blanka aktier på det sätt som hedgefonder har möjlighet att göra.

Men om du vill hitta den gyllene medelvägen och spara i bra fonder med en så låg avgift som möjligt är det SAVR fonder som du bör välja. Den provision som mäklare får av fondbolagen för att låta sparare spara i deras fonder betalar de tillbaka till dig. Detta innebär lägre avgifter trots att du sparar i precis samma fonder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *