Välj kreditkort med bonus utifrån ditt unika behov

Det finns kreditkort med bonus som ger dig enorma bonusar så fort du skaffar korten. Andra ger dig istället tillgång till generösa förmåner i takt med att du använder kortet. Det finns med andra ord mycket att tänka på när du ska skaffa ett plastkort av detta slag. Men oroa dig inte – vi hjälper dig att göra ett bättre val genom att berätta vad du bör tänka på!

Vilket är det bästa kreditkort med bonus jag kan skaffa?

En vanlig fråga som många ställer sig direkt är vilket kreditkort med bonus som är det allra bästa. Men faktum är att det inte finns ett enskilt kort som är det allra bästa för alla konsumenter. Vilket som är bäst för dig beror helt enkelt på hur du använder krediten och hur kassaflödet i din privatekonomi ser ut.

Med detta sagt kan du ha i åtanke att:

  • Du får någonting tillbaka när du använder kortet. Ett bra kreditkort med bonus ger dig lite grann tillbaka varje gång du betalar med ditt kort. Det kan till exempel röra sig om cashback (d.v.s. pengar tillbaka) eller flygmil. Men det kan även vara någon annan sorts bonus vilken du får som tack för dina kortköp. Denna typ av kort är bäst för dig som kan betala hela kreditkortsräkningen i sin helhet varje månad. Om så inte är fallet riskerar nämligen räntan att käka upp värdet av din bonus.
  • Vissa konsumenter istället bör välja ett kort med räntefria delbetalningar. Ett kort med möjlighet till räntefria delbetalningar är det bästa alternativet för dig som gärna gör större inköp med ditt kort. Då riskerar du nämligen att inte kunna betala hela din kreditkortsräkning på en och samma månad. Därför är det extra viktigt att du väljer ett kort där du kan göra delbetalningar utan att påföras ränta.
  • Företagskunder kan gynnas av att välja andra alternativ. Om du är företagskund och ska skaffa ett kreditkort kan du vilja välja något av de övriga alternativ som finns att tillgå. Detta beror på att företagare generellt sett har andra förutsättningar och behov än vad konsumenter har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *