SMS-lån: ett snabbt lån

SMS-lån är ett snabblån med kort löptid. Det har varit ett känt begrepp i Sverige sedan 2006 då den första tjänsten av detta slag dök upp. SMS-lånet fick sitt namn av den smidiga ansökningsprocessen via SMS. Utbetalningen kunde gå så snabbt som på 15 minuter. Numera är det vanligare att ansöka om SMS-lån online och man får vänta lite längre på utbetalningen, även om det i vissa fall är möjligt att få pengarna redan samma dag.

Innan du bestämmer dig för att ta ett SMS-lån är det bra att jämföra olika långivare och deras villkor så att du kan försäkra dig om att du väljer det bästa sms lånet det går att få.

Fördelar med SMS-lån

Den främsta fördelen med ett SMS-lån jämfört med andra lån är hastigheten. Du får ofta pengarna inom ett dygn. Om du har konto i samma bank som långivaren kan det hända att du har pengarna inom några timmar.

En annan fördel är att det är enkelt att ansöka om ett lån och att det är relativt lätt att få en ansökan beviljad.

Nackdelar med SMS-lån

Snabbheten och smidigheten med SMS-lån har sitt pris. Den effektiva räntan är hög och hos vissa långivare kan kostnaden bli enormt stor, speciellt om återbetalningstiden är lång. Var därför noga med att göra en noggrann jämförelse mellan olika långivare innan du skickar in din ansökan!

SMS-lån utan UC

En vanlig fråga som dyker upp är om man kan låna pengar genom ett SMS-lån utan UC. Det går faktiskt, även om långivaren då istället använder en annan typ av kreditprövning. Ett antal långivare beviljar även lån om du råkar ha en eller några få betalningsanmärkningar. Ett SMS-lån kan vara lämpligt om du behöver låna ett lite mindre belopp och särskilt om du behöver pengarna mycket snabbt. Det är viktigt att du gör klart för dig hur snart du tänker betala tillbaks lånet och att du är medveten om vad det kommer att kosta i form av räntor. Är du i stort behov av att få tillgång till extra pengar och om du har disciplin nog att betala tillbaks lånet i tid, ja då kan ett SMS-lån vara lämpligt.

Vilka är alternativen?

Om du har lite bättre framförhållning och kan vänta några dagar tills pengarna kommer in på kontot kan ett privatlån vara ett bättre alternativ. För större belopp kan det rent av vara nödvändigt att ta ett privatlån istället eftersom maxbeloppet för SMS-lån begränsar hur mycket du kan låna. Kreditkonto kan vara ett alternativ om du behöver låna lite mer pengar än vad ett SMS-lån tillåter, men ändå har ganska bråttom. Ett tredje alternativ är kreditkort, men det kräver mer framförhållning på grund av bankens handläggningstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *