Tillfällig täckning

Om du någon gång har letat efter att låna pengar, så har du med all säkerhet stött på uttrycket blancolån. I praktiken innebär ett blancolån att du kan ta ett lån, utan att lämna något som säkerhet för lånet. Det skiljer sig mot exempelvis ett bostadslån, där du lämnar din lägenhet eller ditt hus som säkerhet för att få långa pengar. Idag kan ett blancolån omfatta en större summa pengar. Ofta ligger maxsumman på mellan 350 000 och 400 000 kronor. Det finns banker och privata kreditgivare som erbjuder blancolån och du blir beviljad om du har bra ordning på din ekonomi. Ofta krävs det att du har en fast anställning för att få ta ett blancolån samt har en relativt hög årsinkomst. Det gäller även att du är kreditvärdig. Vill du se hur man kan starta ehandel eller jobba via nätet finns en hel del info via pengargratis.se om hur man tjänar pengar.

Vad innebär det att vara kreditvärdig?

Att vara kreditvärdig innebär att du inte har några eller få UC tagna, samt inga betalningsanmärkningar. Du har en ekonomi som är stabil och förmåga att betala tillbaka lånet. Det är även bra att ha få eller inga andra lån. Om du redan har mindre lån, på andra ställen, så finns det flera kreditgivare som accepterar detta om du väljer att använda en del av ditt blancolån för att betala av dessa. Du kan då få ett så kallat samlingslån. Det innebär att kreditgivaren du valt att ansöka hos betalar dina övriga lån, samt betalar ut resterande lån till ditt konto, om du blir beviljad att låna.

Vad ska man tänka på när man tar ett blancolån?

Det är viktigt att du ser till att jämföra de olika banker och kreditgivare som erbjuder blancolån. Räntor och annat kan skilja sig åt. Det kan även finnas dolda avgifter, samt att en del tar ut en avgift bara för själva ansökan oavsett om du blir beviljad eller inte. Gör helst enbart en enda ansökan, eftersom flera ansökningar leder till flera kreditupplysningar som i sin tur gör dig mindre kreditvärdig. Om du ändå vill ha flera erbjudanden, se till att söka via en låneförmedling. Dessa tar enbart en UC och kan ge dig flera erbjudanden från olika ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.